Tshirt
"Laat je kleding spreken "

T-shirt taal door De Kunstkaravaan

We dragen allemaal wel eens een T-shirt waarop een tekst of een symbool staat. Wat betekenen die woorden of symbolen eigenlijk? Vaak denken we daar niet over na. Toch kan een t-shirt veel vertellen over degene die het draagt. Het zegt iets over wie je bent, wie je zou willen zijn of hoe je je voelt.

Tijdens het project T-shirt-taal laten we zien hoe je kunt spelen met de woorden en symbolen op een t-shirt. We kijken naar de kracht van woorden en van beeldtaal. Door goed na te denken over de vorm van letters, de grootte en de kleur, wordt het beeld extra versterkt. We schrijven Zon op een warme, blije manier en laten de Regen van het t-shirt druipen.

Tijdens het project ontwerpen de kinderen hun eigen t-shirt waarbij ze werken met textielverf en -stiften. Aan het eind van de workshop kan iedereen vol trots het eindresultaat laten zien en vervolgens mee naar huis nemen.

Dit project over taal, beeldtaal en vormgeving is niet alleen geschikt voor scholen, maar ook voor festivals, bibliotheken en dergelijke.

 

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van De Kunstkaravaan, door het invullen van uw naam en e-mail adres. U wordt dan op de hoogte gehouden van al onze activiteiten. De Kunstkaravaan zal uw e-mail adres nooit aan derden beschikbaar stellen. In elke nieuwsbrief staat vermeld hoe u zich weer eenvoudig kunt afmelden voor onze nieuwsbrieven.