De verwondering en kunstproject voor scholen
"Een ander licht op poëzie"

Tshirt

"In de tent is het stil, een bankje kraakt, de koffer wordt geopend, woorden klinken, schaduwen verschijnen op het tentdoek. Je kruipt middenin het verhaal, de woorden schilderen allerlei mysteries en raadsels in je hoofd. Welke woorden zijn het die jou laten lachen, die niet meer uit je hoofd willen verdwijnen, die sprankelen van licht? De woorden worden vertaald naar een beeld. Beelden die een geheim met zich meedragen. In het donker wordt straks alles duidelijk."

Tijdens het project Verwondering komen gedichten tot leven. We laten kinderen luisteren naar poëzie en zoeken samen naar de woorden of zinnen die het meest tot de verbeelding spreken. Als we onze oren spitsen, horen we zinnen die klinken als wonderlijke muziek. Door woorden uit te spreken, merken we hoe lekker sommige woorden rollen in je mond.

Onder leiding van een kunstenaar van de Kunstkarvaan creëren de kinderen met poëtische woorden en zinnen een fantastisch beeldend werk of een heel nieuw gedicht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale verf die in het donker leidt tot een betoverend effect bij zowel de deelnemers als de toeschouwers. Zo komt het wonder van poëzie letterlijk in de spotlights te staan.

 

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van De Kunstkaravaan, door het invullen van uw naam en e-mail adres. U wordt dan op de hoogte gehouden van al onze activiteiten. De Kunstkaravaan zal uw e-mail adres nooit aan derden beschikbaar stellen. In elke nieuwsbrief staat vermeld hoe u zich weer eenvoudig kunt afmelden voor onze nieuwsbrieven.